Sehenswürdigkeiten in der Umgebung

sehenswürdigkeiten in der umgebung

Ha szívesen felfedezné a Hévíz környékén található látnivalókat, akkor érdemes szemezgetni az alábbi felsorolásból, mivel számos programlehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat.


Keszthely
Festetics-kastély

A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke.
Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját.
A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, amelyek egy részét a Festetics-kastélydísztermében szervezik.
A Festetics-kastély tükörtermében csütörtökönként 19.45 órától operett koncertek várják az érdeklődőket.

 
Helikon Könyvtár
A 18 termet magába foglaló enteriőr-kiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát mutatják be. A Festetics kastély legnagyobb értéke Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára.
Amazon Ház Látogatóközpont
A 2016-ban az Amazon Ház Látogatóközpontban megnyílt kiállítás Főúri utazások, úti kalandok címmel az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét tárja a látogatók elé. 
Pálmaház
A 2012-ben megnyílt pálmaház egzotikus növényeivel a királyi és főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi a Tahititől Floridáig összegyűjtött legszebb fajták bemutatásával.
Vadászati Kiállítás
A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók.

Hintókiállítás
A hintókiállítás törzsanyaga a több mint 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18–19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjteménye.


Történelmi modellvasút kiállítás
A Vadászati Múzeum tetőterében Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállítása látható. 


Balatoni Múzeum
A Balaton legrégebben alapított és máig egyetlen "hivatalos" múzeuma a "Magyar Tenger" természeti és kulturális értékeit tárja elénk. 


Georgikon Majortörténeti Múzeum
A Georgikon (1797-1848) volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási intézménye. A tanintézet számára a Georgikon major biztosította a gyakorlati oktatás és kísérleti gazdálkodás feltételeit. A Georgikon major 1972 óta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum része, az ország jelentős emlékhelyei között számon tartott műemlék.


Belvárosi Múzeumok
Keszthely belvárosában hét egyedülálló múzeum várja az érdeklődőket: Babamúzeum, Történelmi Panoptikum, Fekete István Emlékszoba, Csigaparlament, Vidor Játékmúzeum, Horrárium és Kínzómúzeum, Középkori Erotikus Panoptikum, Nosztalgiamúzeum.


Marcipán Múzeum
A családias hangulatú cukrászdában a különleges marcipándesszertekből is széles a választék. A cukrászda mögötti Marcipán Múzeumban mintegy 100, marcipánból készített díszmunka látható.


Cadillac Múzeum
A Cadillac múzeumban értékálló gyűjtemény tekinthető meg a kiállított veterán autókból.
A Cadillac első autójának létrehozásától kezdve mindig a pompa, a fényűzés jelképe volt, törekedett az átlagon felüli szolgáltatások, a gyönyörű külső és belső formák megalkotására, melyet most egy tematikus kiállítás keretében ismerhetnek meg a látogatók. 

Sümeg
A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült.
A Sümegi Várban egész évben minden szerdán és szombaton 17 órakor történelmi lovasjátékoknak ad helyszínt. Július 15. és augusztus 20. között kedden, szerdán, pénteken és szombaton 17 órától várja vendégeit a lovagi tornákkal, középkori lakomákkal és megújult lovasprogramokkal.
Badacsony
A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik.

A Badacsonyra felkapaszkodva a túrázás élménye mellett megtekinthetjük a Szegedi Róza-házat - a  méreteiben is impozáns házat és a hozzá tartozó birtokot Szegedy Róza a költő Kisfaludy Sándor feleségeként vitte a házasságba 1800-ban-, a Kisfaludy-kilátót.  A Balaton festőjének nevezett művész, Egry József Emlékmúzeumát is.
Szigliget
Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján. A Balaton vára megújult és még több látnivalóval várja látogatóit, legyen szó akár egy kirándulásról, vagy egy könnyed nyáresti koncertről.
Tapolca
A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont fő nevezetessége a tavasbarlang, melyet1903-ban fedezték fel kútásás közben, és tíz évvel később a látogatók számára is megnyitottak, így hazánkban ez volt az első villanyvilágítással ellátott, és az idegenforgalom céljára is használt barlang. 
Kis-Balaton
A Keszthelyi-öböl délnyugati csücske mellett található hazánk egyik legkülönlegesebb tája, a Kis-Balaton.
A majd 150 négyzetkilométeres országos jelentőségű védett területet elsősorban madárvilágáról ismerik ,de az élőhelyek mozaikossága és fajgazdagsága révén más –elsősorban vizes élőhelyekhez kötődő - élőlénycsoportok jelentősége is számottevő. 
Látnivalók: tanösvények,Kis-Balaton Ház, Fekete István Emlékház, Kányavári-sziget, vár és újjáépített Árpád-kori templom.

 

Buchung
Early check-in und Late check-out
Möchten Sie den Service unseres Hotels länger genießen? Early check in und Late check out im ganzen Juni.

Bestpreis Garantie

Haben Sie einen besseren Preis auf einer anderen Webseite gefunden?

Klicken Sie hier